Trainingen

Hoe ziet onze training eruit?

Eén van onze hogere gordels maakt je wegwijs

Wanneer je beslist hebt om aan jitsu te gaan doen, weet je niet wat je te wachten staat. Dat weten wij als geen ander, wij hebben daar immers ook gestaan. Daarom houden wij eraan om je zo snel mogelijk op je gemak te stellen. Eén van onze hogere gordels maakt je wegwijs, en er blijft iemand bij jou, opdat je niet verloren loopt tijdens die eerste, onzekere momenten.

Niets forceren

Iedereen doet mee naar eigen kunnen

De opwarmingen kunnen pittig zijn, maar er geldt één gouden regel : junior of senior, iedereen doet mee naar eigen kunnen. Heb je een slechte dag, of gaat het iets te snel, of is het nét iets te zwaar? Dan stop je gewoon even, om daarna de draad terug op te pikken. Niemand die daar voor opkijkt, integendeel. Je zal versteld staan hoe snel je wint aan kracht en uithouding.

Variatie

Verveling is er bij ons niet bij

Sleur ga je bij ons niet snel tegenkomen, wij brengen immers regelmatig variatie in zowel de opwarming als de trainingen : geblinddoekt trainen, trainen in t-shirt (ipv kimonovest), grondwerk, werken op de stootkussens,... .Kortom, verveling is er niet bij. Vermits wij vrij realistisch trainen, leent onze stijl zich niet tot competitie. Dat zou enkel voor kwetsuren zorgen.

Hoe meten wij ons dan? Dat doen we door regelmatig cirkel- en/of lijngevechten te doen, waarbij je door willekeurige aanvallers, met of zonder wapen, belaagd wordt. Zo ervaar je hoe effectief je technieken wel zijn óf waar er nog iets bij te schaven valt.

Trainingspartner

Je vindt altijd wel iemand

Heb je geen trainingspartner? Geen nood, je vindt altijd wel iemand. Een vaste partner is leuk maar toch raden wij onze leden aan nu en dan met een andere partner te werken om zo realistisch mogelijk te trainen.

Kijk eens rond in je omgeving, misschien staat er iemand te popelen om met je mee te komen.

Technieken

In onze club is jouw gordel dubbel en dik verdiend

De technieken die je leert moet je intrainen tot een soort reflex. Je krijgt een programma met daarop enkele sleutelwoorden. Dit zijn geheugensteuntjes voor de technieken die je moet kennen om een volgende gordel te verdienen. Heb je je programma afgewerkt, dan kan je een examen afleggen. Hoe zwaar je wil trainen, hoeveel grepen je tijdens een les wil zien, wanneer je examen wil doen: dat bepaal je helemaal zelf.

Elke kleur van gordel die je bij ons ziet is dubbel en dik verdiend. Voor de examens ligt de lat vrij hoog, wat maakt dat je niet alleen apetrots kan zijn op je nieuwe gordel, maar ook dat je weet dat je het wààrd bent. En wees gerust, wij zullen er alles aan doen om je zover te krijgen. Wat is er immers mooier voor een monitorenploeg dan iemand van de leerlingen een prachtprestatie te zien neerzetten.

30-10-2021
Geen training

3-11-2021
Geen training

6-11-2021
Geen training

10-11-2021
Gewone training

5-01-2022
Geen training

erkende sportclub